Ενικός ή Πληθυντικός;

Ο μόνος λόγος που φτιάχνω αυτό το post είναι: γιατί δεν ξέρω πως θα μιλάω. Σε Ενικό ή Πληθυντικό; Δεν έχω απαντήσει σε κανένα σχόλιο ακόμα γιατί πρέπει να αποφασίσω. Αποφάσισα να ρωτήσω εσάς. Ξαναρωτάω λοιπόν, Ενικός ή Πληθυντικός;help me

photo by: david_a_l

11 thoughts on “Ενικός ή Πληθυντικός;

  1. Εδώ μας “παίρνει” να μιλάμε στον ενικό γιατί “γνωριζόμαστε” χωρίς να γνωριζόμαστε στην πραγματικότητα. Ωστόσο, στην “πραγματική” ζωή, όταν δεν είμαι σίγουρη αν πρέπει σε κάποιον να μιλήσω στον ενικό ή στον πληθυντικό, προτιμώ τον πληθυντικό. Γιατί; Επειδή είναι καλύτερα να σου πει ο άλλος “μίλα μου στον ενικό” παρά να νιώσει ότι δεν τον σέβεσαι. Αναγνώστρια της μαμάς, πλέον είμαι και αναγνώστρια της κόρης. (έπιασε η διαφήμιση 😀 ) Καλή αρχή στη blogόσφαιρα σου εύχομαι! 🙂

  2. Για σένα ειδικά σε ενικό! Μόνο μη πεις στα παιδιά μου οτι το είπα αυτό γιατί τους εχω πει οτι στους μεγαλύτερους πρέπει να μιλάνε στον πληθυντικό!
    Αυτή τη στιγμή όμως είσαι μια blogger απέναντι στους αναγνώστες σου, και έχεις κερδίσει το δικαίωμα του ενικου!

  3. Eβελίνα, είσαι Α Π Ο Λ Α Υ Σ Η! Γράφε όπως θέλεις, εμείς θα σε διαβάζουμε. Δηλώνω πιστή ακόλουθος της μαμάς και τώρα και της κόρης. Καλή αρχή!

  4. Φυσικά ενικό. Και μόλις έχει γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το internet. 🙂 Welcome.

  5. Ο πληθυντικός αποδίδει σεβασμό στους μεγαλύτερους ή στους κατέχοντες μία ιδιότητα (π.χ. πρόεδρος). Επειδή όμως δεν είναι δυνατό αν γνωρίζεις την ηλικία του καθενός ούτε κι αν είναι πρόεδρος (στην Ελλάδα σχεδόν όλοι είναι βεβαια) ψηφίζω ενικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *