Το πρωτάκι, και ξαναλέω: “ΤΟ” πρωτάκι

Έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε…. Το πρωτάκι μου!

Ταυτότητα:

Όνομα: Παναγιώτης
Αγαπημένη χελώνα: Leonardo
Ασχολίες: σκάψιμο, ”skate”

Ο Παναγιώτης λοιπόν είναι ένα πολύ καλό παιδάκι (που όπως ΟΛΟΙ δεν θυμόταν το όνομα μου στην αρχή) με μια τσιριχτή φωνούλα που με κάνει και γελάω. Όταν με βλέπει έχει πάντα κάτι να μου πει. Μετά την κλήρωση (βλέπετε στο aspa) μας έβγαλαν έξω να παίξουμε με τα πρωτάκια. Μια στιγμή γύρισα το κεφάλι μου να μιλήσω σε έναν φίλο μου. Γυρνάω και ο Παναγιώτης είχε ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ!

Μετά από όλο τον πανικό και το ψάξιμο, τον βρήκα στο δασάκι του σχολείου να βγάζει πέτρες από το χώμα. Ανακουφίστηκα και τον ρώτησα τι ακριβώς κάνει.

”Βγάζω πέτρες από το χώμα για το κρησφύγετο” ήταν η ακριβέστατη απάντηση που πήρα!
”Και ποιο είναι το κρησφύγετο;”ρώτησα.
”Δεν ξέρω ακόμα…”είπε.

Τον βοήθαγα να βγάλει πέτρες από το χώμα. Για λίγο δεν μιλάγαμε καθόλου. Έσπασε την ησυχία με κάτι που όχι μόνο με ξάφνιασε…

”Μαζεύω λεφτά!”είπε χαρούμενος.
”Εντάξει… Γιατί…;”
”Για ένα καταπληκτικό παιχνίδι MaxSteel! Είναι ένα όπλο!” σταμάτησε για λίγο να μιλάει και με κοίταξε ”Βλέπεις MaxSteel;”
”Βλέπω” είπα. Δεν ήταν ψέμα. Μου αρέσει όντως. ”Εσένα σου αρέσουν τα χελωνονιντζάκια;” δεν γίνεται να μην ρώταγα.
”Είναι τέλεια! Μου αρέσει ο Leo! Εσένα;”
”Ο Donnie”

Κάπως έτσι πήγε η πρώτη μέρα. Κάθε μέρα μου μιλάει! Κάθε μέρα! Ευτυχώς μου μιλάει! Μια φορά τον ρώτησα τι κάνει στο διάλειμμα. Μου είπε ότι κάνει skate. Τελικά το skate είναι αυτή η πέτρα:

 πέτρα παναγιώτη

Τσουλάει από την κορυφή κάτω. Θυμάμαι που το έκανα κι εγώ μόνο που τότε λεγότανε surfing. Οι πιο συχνοί διάλογοι:

” Γειαααααααααααααα!” μου λέει και μετά τον χαιρετάω κι εγώ.

”Θέλω λίγη βοήθεια!” μου λέει και μετά τον βοηθάω σε ότι και να μου ζήτησε.

Ο Παναγιώτης μου ζήτησε να του μετακινήσω μια κοτρόνα στα σημεία 1 και 2:

πέτρα παναγιώτη12

Δεν ξέρω σε τι βοηθάει αυτό αλλά τέλος πάντων. Μια φορά του χάρισα ένα περιοδικό TMNT (μη με ρωτήσετε τι θα πει αυτό! Πρέπει να διαβάσετε το ”Για εμένα”) Το είχα διπλό οπότε γιατί να μην του το δώσω; Του είπα να το διαβάσει μα μου είπε ότι δεν ξέρει ακόμα! Δεν το σκέφτηκα αυτό! Όμως έκατσε κάτω και προσπάθησε να διαβάσει. Την επόμενη μέρα ήρθε χαρούμενος και μου λέει πως έκανε όλες τις δραστηριότητες και τις ζωγραφιές.

Δεν ξέρει πόσο τυχερός είναι ο Παναγιώτης που έχει κορίτσι εκτάκι που του αρέσουν όλα τα αγορίστικα. Ο θεός μου έδωσε και άλλες ευθύνες όμως.

Στο ολοήμερο είναι ένα κοριτσάκι (το πρωτάκι μιας φίλης μου) που του αρέσει να παίζει μαζί μου. Και…και… Η αδερφή της κολλητής της αδερφής μου και η κολλητή της (σας μπέρδεψα έτσι) κάνουν αιώνια μάχη για εμένα! Λες και είμαι κάποιο βραβείο! Και σαν να μην έφτανε αυτό, εγώ βοηθάω όλα τα παιδάκια στο ολοήμερο. Όμως μετά μου φορτώνονται κι άλλα παιδάκια!

Το τελευταίο πράγμα που μου είπε ο Παναγιώτης: ”Σε είδα στην παρέλαση”…..

6 thoughts on “Το πρωτάκι, και ξαναλέω: “ΤΟ” πρωτάκι

  1. Καλημέρα Εβελίνα.
    Έχεις μπλογκ και γράφεις τόσο σωστά! Είδες τι κάνει το ίντερνετ!? Θυμάμαι σαν χτες τοα πρώτα σου γραμματάκια …ναι καλό μου παιδί..ήμουν από τις πρώτες αναγνώστριες της μαμάς και χαίρομαι πολύ που έχει προχωρήσει τόσο πολύ ,αν και δεν επικοινωνώ παρά καμιά φορά μέσα στον χρόνο… Καλή χρονιά και να σε σχέση με το θέμα που έχει η μαμά για τον καυγά, βλέπεις από τώρα το πόσο είναι πρόθυμοι οι άνθρωποι να φερθούν σωστά, να υποστηρίξουν το ηθικό και το δίκαιο και να μιλήσουν..Έτσι είναι και οι μεγάλοι,δεν αλλάζει αυτό δυστυχώς.Πάρτο σαν μάθημα ζωής και να ξέρεις αυτοί που μιλάνε είναι λίγοι, μπορεί να τους λένε μπράβο αλλά δεν θα τους στηρίξουν αν χρειαστεί-εκτός και αν είσαι από τους πολύ τυχερούς-..Είναι ένα χάρισμα αλλά και μια υποχρέωση για να υπάρχει η φωνή του καλού σε αυτόν τον κόσμο. Μετά από όλο αυτό το …κήρυγμα, καταλαβαίνεις γιατί δεν γράφω κα ισυχνά σχόλια!!!

  2. Μπράβο Εβελίνα, πραγματικά τυχερός ο Παναγιώτης σου!!! και επίσης μου έδωσες μια εξαιρετική ιδέα!!! αύριο θα ζητήσω και από τους δικούς μου μαθητές (που επίσης έχουν υιοθετήσει πρωτάκια μιας και είναι εκτάκια) να γράψουν κάτι για τα δικά τους πρωτάκια!!! Σ΄ευχαριστώ για την όμορφη ιδέα που μου έδωσες!! <3

  3. Ειναι πολυ τυχερός ο Παναγιώτης που του πετυχε τοσο καλό και υπευθυνο “εκτάκι”
    Μπράβο σου Εβελίνα μου 🙂

  4. Ελπίζω γλυκό μου κοριτσάκι, όταν τα αγόρια μου γίνουν πρωτάκια να έχουν την τύχη και τη χαρά να γνωρίσουν εκτάκια σαν κι εσένα! Keep on blogging!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *