Γιατί να πιστέψω στον εαυτό μου;

Ποτέ δεν είσαι μόνος σου. Πάντα έχεις τον εαυτό σου να σου κρατάει συντροφιά και να σε κάνει να νιώθεις δυνατός σε δύσκολες στιγμές.

Πάντα έχεις τον εαυτό σου.

Πρόσφατα, αυτό το βίντεο είναι στο μυαλό μου συνεχώς. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για μερικούς να παρακολουθήσουν ένα δεκάλεπτο βίντεο στα Αγγλικά. Για αυτό έγραψα στα ελληνικά όσα βρήκα σημαντικότερα, με δικά μου λόγια. Το υπόλοιπο άρθρο είναι η εξήγηση του βίντεο.

“Ήθελα να μιλήσω για την έννοια της φράσης “πίστεψε στον εαυτό σου”. Είναι ένα θέμα που έχω ασχοληθεί πολύ και προσπαθώ να ασχολούμαι μαζί του. Αλλά αυτές είναι απλά λέξεις. Ξέρετε, “πίστεψε στον εαυτό σου”, αυτές είναι λέξεις. Δεν είναι οδηγός για το πώς να γίνεις καλύτερος στη ζωή σου. Δε μπορώ να σας πω πώς να ζήσετε τη ζωή σας, αλλά μπορώ να σας πω πώς έζησα εγώ τη ζωή μου και πώς δούλεψε αυτό για εμένα.

Ένα από τα πράγματα που θυμίζω στον εαυτό μου είναι ότι δεν έχω να αποδείξω τίποτα, σε κανέναν. Και αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό γιατί έχω πολλές προσδοκίες και με εσάς και με εμένα τον ίδιο. Ένα όμως από τα πράγματα που με συνδέει με τη πραγματικότητα είναι ότι δεν οφείλω τίποτα σε κανέναν. Το απλά να ζεις δε σημαίνει ότι έχεις ένα χρέος που πρέπει να πληρώσεις στο σύμπαν για να ζήσεις. Υπάρχεις, ακόμα κι αν αφήνεις τον εαυτό σου να αγχώνεται με τέτοιες ιδέες.”
Markiplier

Running

Συνεχίζω με δικά μου λόγια.

Συνέχεια συγκρίνουμε τον εαυτό μας σε άλλους. Μερικές φορές νιώθουμε ότι οφείλουμε να είμαστε όσο καλοί όσο οι άλλοι. Αλλά αυτό δε θα μας κάνει να προχωρήσουμε μακριά. Μας δίνει μια προσωρινή ώθηση που δε θα κρατήσει για πάντα. Όταν προσπαθείς να γίνεις ίδιος με κάποιον άλλο, απογοητεύεις και παρατάς εσένα.

Ο μόνος άνθρωπος που πρέπει να μας συγκρίνουμε, είναι εμείς οι ίδιοι. Έτσι βελτιωνόμαστε ως άνθρωποι. Κοιτάμε πίσω στο παρελθόν μας και είμαστε περήφανοι για το πόσο εξελιχθήκαμε και τα πόσα πράγματα καταφέραμε.

Οπότε ξέρεις από που ήρθες και ξέρεις που πηγαίνεις. Έχεις ένα στόχο που σε τραβάει προς τα μπροστά.

“Ο στόχος αυτός είναι ο λόγος που ‘καίγεσαι’ στη μέση της νύχτας. Είναι ο λόγος που χάνεις ύπνο! Είναι ο λόγος που γίνονται όλα στη ζωή σου! Αυτός ο στόχος είναι ότι θες παραπάνω από όλα και περιμένει ακριβώς εκεί να το πάρεις! Και είναι κυριολεκτικά ακριβώς εκεί! Είναι ο αυτό που θες παραπάνω από όλα και είναι αυτό που συνέβη σε εμένα όταν βρήκα το YouTube.

Ήθελα να γίνω YouTuber τόσο πολύ! Και ήξερα ότι υπήρχαν ντουζίνες, εκατοντάδες άνθρωποι που θέλανε το ίδιο με εμένα. Άμα σύγκρινα τον εαυτό μου σε αυτούς και εξαρτιόμουν στις δικές τους δυνατότητες, δεν θα ήμουν πουθενά!

Θα κυλιόμουν στη λάσπη για το πώς, “Ωω, δεν έχω όσους συνδρομητές/subscribers όσους έχουν αυτοί! Δε θα φτάσω ποτέ τόσο μακριά!” Στηριζόμουν μόνο στο καλύτερο που μπορούσα εγώ να κάνω. Δε θα μπορούσα να ζήσω άμα στηριζόμουν στα δικά τους πρότυπα και περίμενα την έγκρισή τους.

Έπρεπε να εγκρίνω τον εαυτό μου και να στηριζόμουν στα δικά μου πρότυπα. Και τα πρότυπά μου είναι υψηλά. Μπορεί να μη φαίνεται όταν κάνω τον γαϊδούρινος και το παιδί στην κάμερα. Αλλά τα πρότυπά μου για αυτό που κάνω, στη ζωή μου, είναι υψηλά. Γιατί τα αυξάνω κάθε χρόνο που ζω. Περιμένω περισσότερα από εμένα. Περιμένω καλύτερα από εμένα. Περιμένω καλύτερα από εμένα κάθε μέρα.

Και όλα αυτά έρχονται από το γεγονός πως πιστεύω σε αυτό που κάνω.

Αυτό δε σημαίνει ότι αγνοώ άλλες γνώμες. Δεν το αγνοώ, όταν μου την λένε για πράγματα που έχω κάνω στο παρελθόν. Το βάζω στο νου μου και χτίζω τη ζωή μου γύρω από αυτό αλλά στο τέλος, καταλήγω να φτιάχνω πράγματα που με κάνουν χαρούμενο.”
Markiplier

Για αυτό πρέπει να αγαπάμε, πρώτα από όλα, εμάς τους ίδιους. Άμα δεν έχουμε σεβασμό προς το ίδιο μας το σώμα και προς την ίδια μας τη ψυχή, δε μπορούμε να δείξουμε σεβασμό στον συνάνθρωπό μας.

Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας.

 

Photo by: Roman Boed

8 thoughts on “Γιατί να πιστέψω στον εαυτό μου;

  1. Μπραβο Εβελινα! Ειναι το πρωτο που πρεπει να κανουμε για να μπορεσουμε να δημιουργησουμε και να ευτυχησουμε! Σ’ αγαπω πολυ Φαλυ.

  2. Όπως λέει και ο …Τζακ 🙂 …”Ι believe, I believe in you! ….All the way to victόry!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *