Η αγάπη μου για τη Nintendo μου έκανε Game Over

«Πρόσκληση Nintendo Switch Launch Event.
Απολαύστε μια μοναδική gaming εμπειρία με το SWITCH τη νέα κονσόλα της Nintendo.
Θα είστε οι πρώτοι που θα την πάρετε στα χέρια σας πριν την επίσημη κυκλοφορία.
Παίξτε παιχνίδια πολύ πριν κυκλοφορήσουν…»

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΕΕΙ!;

Απλά δώστε μου ένα λεπτό να πάρω πίσω την ανάσα μου και θα ξεκινήσω από την αρχή.

Χθες το μεσημέρι, όταν έβλεπα βίντεο στο YouTube, αρχίζει η μαμά μου να γελάει. Αλλά να γελάει σαν τον Άγιο Βασίλη! ‘ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ!’ Σταματάω το βίντεο και γυρνάω προς το μέρος της.

Εγώ: Τι έγινε καλέ;
Μαμά: Μαντέψτε ποιος έχει πρόσκληση για να παίξει το Nintendo Switch πριν κυκλοφορήσει!
Περνάνε τρία δευτερόλεπτα πριν αρχίσω να ουρλιάζω. Κοιτάω το mail που έχει ανοιχτό στον υπολογιστή της η μαμά. Ξαναουρλιάζω. Όχι για καλό όμως.

Εγώ: Μου εξηγείς γιατί ξεκινάει στις 13:00 και τελειώνει στις 15:00; Έχω σχολείο μέχρι τις 14:15 τις Πέμπτες! Πώς θα πάμε;

Η απογοήτευση είναι τεράστια. Φεύγω από το γραφείο της μαμάς, πιάνω το κινητό μου και ξεσπάω στο chatroom με τους online φίλους μου. Βάζω και το βίντεο που έβλεπα πριν να παίζει. Θα έκλαιγα άμα δεν με είχαν πιάσει τα γέλια. Δεν ξέρω γιατί γέλαγα. Μάλλον από απελπισία.

Μερικά από τα παιχνίδια που έχω για το Wii, Wii U και το Nintendo.
Μερικά από τα παιχνίδια που έχω για το Wii, Wii U και το Nintendo.

Την μαμά μου την καλούν συνέχεια σε συναντήσεις και σε events, αλλά δεν μπορεί να πηγαίνει σε όλα. Άμα δεν είχα σχολείο την ώρα που γινόταν η ‘πρεμιέρα’ του Nintendo Switch, θα την είχα πάρει από το αφτί και θα οδηγούσα εγώ ως το κέντρο.

Η πρώτη μου επαφή με κονσόλα της Nintendo ήταν στο σπίτι κάποιον φίλων μας. Παίζαμε με το Wii τους όλη μέρα. Σας το λέω ειλικρινά, ερωτεύτηκα. Το Wii είχε μια διαφορετική… Μαγεία από τις άλλες κονσόλες. Ίσως μου άρεσε γιατί ήταν πιο απλό. Ο επτάχρονος εαυτός μου δεν καταλάβαινε από περίπλοκα χειριστήρια.

Αποφάσισα να ζητήσω κι εγώ ένα Wii τα Χριστούγεννα. Και τον επόμενο χρόνο να ζητήσω Nintendo 3DS. Και κατά τη διάρκεια του χρόνου παιχνίδια και για τις δύο κονσόλες. Και μετά βγήκε και το Wii U. Το πήραμε κι αυτό. Και τώρα θέλω όπως και δήποτε το Nintendo Switch.

Όταν πρωτοβγήκε το Trailer για την κονσόλα, είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό. Και μαντέψτε τι έκανα! Σωστά. Ούρλιαξα. Για τις επόμενες εβδομάδες έκανα σαν την τρελή για κάθε καινούρια πληροφορία που μαθαίναμε. Το Nintendo Switch είναι η πρώτη κονσόλα με τόσα χαρακτηριστικά. Συνδέεται με την τηλεόραση, είναι φορητό (και όχι με την έννοια «μπορείς να το πας μέχρι την τουαλέτα για να συνεχίσεις την πίστα». Μπορείς να το πάρεις μαζί σου όπου θες.), έχει HD rumble, παίζεις φίλους σου (και online και ‘συνδέεσαι’ με την κονσόλα κάποιου που είναι δίπλα σου χωρίς την χρήση Internet) και πάρα πολλά ακόμα.

Τα παιχνίδια που θα βγουν την ίδια μέρα με το Nintendo Switch, είναι φανταστικά. (Εσένα κοιτάω, Zelda: Breath of the Wild) Άλλοι τίτλοι που θα βγουν μαζί με το Nintendo Switch ή αργότερα που είμαι ενθουσιασμένη να παίξω είναι το Splatoon 2, 1-2 Switch, Mario Kart 8 Deluxe και πάνω από όλα: Super Mario Odyssey

Απλά κοιτάξτε το. Θα κλάψω όταν το πάρω στο χέρια μου. Πραγματικά τώρα.

Η Nintendo μας έχει προσφέρει αμέτρητους τρόπους διασκέδασης. Ο μαγευτικός κόσμος της θα συνεχίσει να υπάρχει στο Nintendo Switch. Θα το αγκαλιάζω και θα του φέρομαι σαν να είναι παιδί μου!

… Γιατί να έχω σχολείο τη μέρα και την ώρα της παρουσίασης; :C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *