Μια γλυκιά γλυκιά έκπληξη

Αυτό το ποστ έπρεπε να είχε ανεβεί καιρό τώρα, αλλά με ξέρετε: Η έμπνευση με χτυπάει στο κεφάλι τις πιο άκυρες στιγμές.

Σήμερα η στιγμή έτυχε να είναι όσο έγραφα μια ιστορία. Οπότε την έβαλα στην άκρη για να γράψω. Και πόσο παλιά ήταν τα γεγονότα του ποστ; 4 μήνες πριν περίπου, στις 28 Ιανουαρίου του 2016. Τα γενέθλιά μου.

Γενικά εμείς σαν παρέα, έχουμε μια ωραία συνήθεια, να φέρνουμε ένα μικρό κεκάκι για αυτόν που γιορτάζει. Παίρνουμε και έναν αναπτήρα από κάποιον και ανάβουμε κι ένα κεράκι.

Φαντάζομαι τη θυμάστε την Νεφέλη. Έχετε λογικά διαβάσει προηγούμενα ποστ με τις σκανταλιές που κάναμε. Αυτή η ιστορία, δεν θα είναι εξαίρεση.

Πέμπτη λοιπόν η μέρα γενεθλίων, παίρνω τις λαχταριστές σοκολατένιες μπαλίτσες με φουντούκι που πήρα για να μοιράσω και πάω στο σχολείο. (Παραλίγο να δηλητηριάσω έναν συμμαθητή μου, γιατί είναι αλλεργικός στους ξηρούς καρπούς.)

Muffin

Σε ένα από τα δεκάλεπτα διαλείμματα έρχεται μια από τις φίλες μου και με τραβάει από την τάξη. “Εβελίνα.” μου λέει. “Έχω μια σημαντική ερώτηση!” είπε όσο συνέχισε να με τραβάει. Με οδήγησε στο δασάκι του σχολείου. “Θα μου πεις…”

Και μου λέει μερικά πράγματα. Και μιλήσαμε για λίγα λεπτάκια. Καθώς συζητάγαμε, μερικοί άλλοι μου φίλοι ήρθαν και είπαν να πάω μαζί τους γιατί με θέλει η Νεφέλη. Η φίλη μου η άλλη λοιπόν μου βάζει απότομα τα χέρια της μπροστά στα μάτια μου. “ΠΑΜΕ!” ούρλιαξε.

Ακόμα πιο δυνατά ούρλιαξα εγώ όταν με έριξε από ένα σκαλί. (Ευχαριστώ πολύ για τον καταπληκτικό τρόπο που δίνεις οδηγίες σε έναν τυφλό, Μαρία.) Ε καλά, τότε είχα καταλάβει, κάτι πάει να γίνει.

Ποιοι θα ήταν; Τα δίδυμα, η Άννα, η Νεφέλη εννοείται, η Εύα, ο Ορέστης, μερικοί ακόμα κοντινοί μου φίλοι. Ποιοι άλλοι;

Με το που μου βγάζει παιδιά το χέρι από το πρόσωπο… Δε ξέρω πώς το κατάφερε η Νεφέλη να πείσει όλους αυτούς να έρθουν. Σχεδόν ολόκληρη η πρώτη θα είχε μαζευτεί; Δεν ξέρω, εμένα πάντως μου φαινόντουσαν πολλοί. (Μεταξύ μας, ήταν δυο τρεις που δεν ήξερα καν…)

Και αρχίζουν να τραγουδάνε όλοι μαζί το γνωστό τραγούδι. Και μετά τα χαρακτηριστικά πειράγματα από τους φίλους μου. Χαμογέλαγα σαν το χαζό και δεν ήξερα τι να πω. Κατέληξα να λέω ευχαριστώ πολύ δυνατά σε όλους. Αφήστε που σκότωσα τη Νεφέλη στις αγκαλιές.

Μερικές φορές ξεχνάω πόσο καλούς φίλους έχω. Οπότε θέλω να πω ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους!

Μπορεί να είστε διαφορετικοί από κάθε άλλο άνθρωπο που ξέρω, αλλά αυτό δεν είναι που μας κάνει ξεχωριστούς; Καλά δεν είπαμε, μην αλλάξετε ενδιαφέροντα για να είστε διαφορετικοί. Είστε αυτοί που είστε. Και άμα σας πέρασε αυτή η σκέψη από το μυαλό σας, σας πληροφορώ ότι και αυτή η σκέψη είναι στοιχείο του χαρακτήρα σας!

Ό,τι και να πω δε μπορώ να σας ευχαριστήσω αρκετά.

Ευχαριστώ για όλα. 🙂

photo by: Markus Spiske

4 thoughts on “Μια γλυκιά γλυκιά έκπληξη

 1. Όπως τραγουδάει και η Dionne – that’s what friends are for
  http://bit.ly/1SUVcZe

  Keep smiling, keep shining
  Knowing you can always count on me, for sure
  ‘Cause I tell you, that’s what friends are for
  Whoa, good times and the bad times
  I’ll be on your side forever more
  That’s what friends are for

  1. Μας ξέρεις εμένα και την Εβίτα… Το έχουμε κάνει ιστορία αυτό το τραγούδι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *