Σε τι να χρησιμεύουν τα Αγγλικά άραγε;

Πολλοί λένε ότι τα Αγγλικά είναι μια απλή γλώσσα. Ναι OK… Μια γλώσσα είναι! Αλλά στη συγκεκριμένη γλώσσα είναι γραμμένα σχεδόν τα πάντα! Και λοιπόν σας λέω….

Τα Αγγλικά είναι η ΠΙΟ χρήσιμη γλώσσα!

Εγώ τα Αγγλικά τα χρησιμοποιώ με πολλούς τρόπους! Και οι πιο σημαντικοί είναι αυτοί:

 1. Γράφω ιστορίες στα Αγγλικά σε διάφορα site.
 2. Επικοινωνώ με άλλους στο διαδίκτυο.
 3. Βλέπω επεισόδια, ταινίες κτλ στα Αγγλικά και δεν κάθομαι όλη την μέρα στην τηλεόραση να περιμένω να τα δείξει.
 4. Τρελαίνω τους φίλους μου μιλώντας τα!
 5. Καταλαβαίνω πόσο άσχετοι είναι οι μεταφραστές, γιατί οι ατάκες στις ταινίες και στα επεισόδια δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτές στα Αγγλικά!
 6. Καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω στα βιντεοπαιχνίδια, διότι όλες οι αποστολές ή οδηγίες είναι στα Αγγλικά.
 7. Διαβάζω ιστορίες στο διαδίκτυο.
 8. Μαθαίνω απέξω τραγούδια και διαβάζω τα lyrics.
 9. ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!!

Καλά… Το τελευταίο δεν είναι τρόπος μα…. Είναι αλήθεια! Μπορείς να κάνεις ό,τι θες, με τα Αγγλικά! Να βρίσκεις πληροφορίες, να αλληλογραφείς με άλλους ανθρώπους…

Τώρα με το θέμα της τρέλας (Νο 4)… Ναι. Ναι είναι αλήθεια… Σχεδόν όλοι μου οι φίλοι είναι πανάσχετοι στα Αγγλικά. Ας πούμε μιλάω Αγγλικά σε έναν φίλο μου και εκείνος γνέφει καταφατικά. Μετά τον ρωτάω αν έχει καταλάβει τι μόλις είπα και η απάντηση είναι πάντα τελείως άσχετη!!! Τέλος πάντων…

Φαντάζομαι πώς δεν θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν από αυτούς τους άσχετους. Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για την βελτίωση των Αγγλικών (που πρέπει να το ομολογήσω… χρειάστηκα μετάφραση Google για μερικές λέξεις) είναι το Shop and Drop.

elephant

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ανοίξεις την σωστή πύλη, για να ρίξεις το αντικείμενο που σου ζητάει στο σωστό κουτί. Υπάρχουν 15 πίστες που πρέπει να ολοκληρώσεις. Το παιχνίδι έχει διαφορετικές λέξεις σε κάθε πίστα. Μπορείς επίσης να δεις σε ποια θέση βρίσκεσαι στους εθνικούς και στους παγκόσμιους πίνακες κατάταξης.

Και τώρα πρέπει να το πω… Είμαι number One στην Ελλάδα! (Μάλλον όχι για πολύ… Αφού θα το παίξουν πολλοί από εσάς…. :D)

score

Μάλλον αυτό το παιχνίδι είναι η λύση για ασχετοσύνη των φίλων μου στα Αγγλικά! 🙂
Γεια σε όλους! Και να θυμάστε… Προσέξτε στο μάθημα Αγγλικών!!!

 

8 thoughts on “Σε τι να χρησιμεύουν τα Αγγλικά άραγε;

 1. Γεια σου Εβελίνα! Είναι πολύ καλό που έχεις κάνει τα αγγλικά παιχνίδι. Έτσι θα τα μαθαίνεις διασκεδάζοντας και αυτή είναι η ουσία της μάθησης. Να γίνεται σαν παιχνίδι! Θα ήθελα να σου πω για τους μεταφραστές (στην περίπτωση των ταινιών – υποτιτλιστές). Όντως μερικές φορές ο υποτιτλισμός σε κάποιες ταινίες δεν είναι πετυχημένος. Όμως άλλες φορές, αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι υποτιτλιστές είναι να προσαρμόσουν/αντιστοιχήσουν τους διαλόγους στην ελληνική πραγματικότητα και μάλιστα με περιορισμό στις λέξεις που θα χρησιμοποιήσουν. Γιατί αλλιώς σκεφτόμαστε εμείς και αλλιώς οι Βρετανοί. Σκέψου για παράδειγμα, ότι ορισμένες ελληνικές λέξεις δεν είναι δυνατόν να μεταφραστούν πετυχημένα στα αγγλικά: παλικάρι, λεβέντης, μαγκιά, κέφι. Για να καταλάβεις τα αγγλικά αστεία π.χ. σε μια ταινία, δεν αρκεί να γνωρίζεις καλά αγγλικά, αλλά να έχεις και γνώση του τρόπου ζωής των Βρετανών, της καθημερινότητάς τους, της κουζίνας τους, της ιστορίας τους, με άλλα λόγια όλων αυτών των χαρακτηριστικών που τους κάνουν ξεχωριστό έθνος. Κάποιες παιδικές ταινίες, λοιπόν, είναι διαφορετικές αν τις δεις στα ελληνικά και διαφορετικές στα αγγλικά γιατί οι μεν απευθύνονται σε Ελληνάκια και οι δε σε παιδιά που κατοικούν σε αγγλόφωνες χώρες.
  Αυτή είναι η μαγεία των γλωσσών. Δεν είναι γραμματική, κανόνες, λεξιλόγιο. Είναι επικοινωνία, πολιτισμός, ιστορία, ζωή. Είναι η εξερεύνηση του διαφορετικού. Μας κάνουν πιο ανοιχτόμυαλους και πιο συμπονετικούς προς τους άλλους ανθρώπους. Χαίρομαι που αγαπάς τα αγγλικά. Τα αγαπώ κι εγώ πολύ.
  Μια μεταφράστρια.

  • Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Όταν είπα για τις μεταφράσεις, δεν εννοούσα για τις λέξεις που δε μεταφράζονται και αυτά που αλλάζουν για να το καταλάβουμε εμείς. Έλεγα για τις άλλες περιπτώσεις. 🙂 Συμφωνώ με το σχόλιο που έγραψες.
   -Μια Happy Blogger

 2. Α ωραία μου αρέσουν οι προκλήσεις! Θα πάω να παίξω αλλά με «κρυφό» όνομα για να μην φανερωθώ αν δεν πιάσω καλό σκορ 🙂

 3. Μπράβο βρε Εβελίνα. 🙂 The game is an excellent idea. Θα δώσω και εγώ την πληροφορία πιο κάτω. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *