Το μήνυμα (Ο λόγος που μου αρέσει να γράφω 2)

Στο προηγούμενο ποστ, σας έγραψα ένα κείμενο, με την ιστορία ενός εφήβου, τον Γιοσίκη, ο οποίος πέρναγε μια πολύ δύσκολη ζωή. Σας ζήτησα να μου βρείτε ένα μήνυμα μέσα από την ιστορία. Σήμερα, θα σας πω τι σκεφτόμουν όταν το έγραψα.

Προσπάθησα να τονίσω ότι ο Γιοσίκη είναι σαν τα άλλα αγόρια της ηλικίας του και πως καθένας θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση του. Κανένας δε το έβλεπε, αλλά ο Γιοσίκη ήταν κατά βάθος πιεσμένος και πληγωμένος, επειδή το κορίτσι που αγαπούσε, είχε μάτια για τον καλύτερό του φίλο. Μετά από μία επίσκεψη του κοριτσιού, ο Γιοσίκη κατέληξε στο καραόκε κλαμπ της γειτονιάς, με όλους τους φίλους του να του έχουν κάνει πάρτι έκπληξη για τα γενέθλιά του, που ο ίδιος είχε ξεχάσει.

shoes2

Να μερικά από τα μηνύματα που ήθελα να περάσω:

 • Κάθε άνθρωπος λοιπόν, μπορεί να φαίνεται εντελώς διαφορετικός από αυτό που είναι. Μπορεί να μοιάζει σαν όλα να είναι καλά, ενώ να μην είναι. Μπορεί να μοιάζει ‘ο σκληρός’ ενώ στη πραγματικότητα να νιώθει αδύναμος.
 • Ακόμα και σε νεαρή ηλικία, το να καπνίζεις και να πίνεις είναι δυνατόν να συμβαίνει. Πάντως, άμα θες πραγματικά να το κόψεις, μπορείς.
 • Όταν κάνεις κάτι καλό για κάποιον, μπορεί να του αλλάξει τη ζωή. Τα πάντα είναι δυνατόν να συμβούν. Μερικοί άνθρωποι το θυμούνται για πάντα. Πάντα να βοηθάς τους άλλους όταν μπορείς.
 • Μερικά πράγματα, όπως η μουσική στη συγκεκριμένη περίπτωση, μας βοηθάνε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας πιο εύκολα και μας χαλαρώνουν.
 • Άμα κάτι σου γίνει συνήθεια, είναι πολύ δύσκολο να το κόψεις.
 • Ποτέ να μη βγάζουμε συμπεράσματα γρήγορα. Πολλές φορές, οδηγούν σε ένα πολύ πολύ πολύ λάθος συμπέρασμα.
 • Άμα ποτέ νιώθεις μόνος, μίλα. Πες το σε κάποιον, οποιοδήποτε. Πρέπει να συζητάμε με τους άλλους τα προβλήματά μας και να μη κλεινόμαστε μόνο στον εαυτό μας. Μερικές φορές ο χρόνος για το εαυτό μας είναι καλός, αλλά μέχρι ενός σημείου.
 • Οι φίλοι και η οικογένεια αρκούν για να σου φτιάξουν τη μέρα.
 • Μερικές φορές η υπομονή αξίζει. Άμα περιμένεις, μπορεί να πάρεις κάτι καλύτερο από αυτό που θα έπαιρνες, άμα ‘προχώραγες’ βιαστικά.

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα μηνύματα. Όπως είπα και πριν, τα μηνύματα είναι διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο, διότι δεν είμαστε ίδιοι. Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα θαύματα της ζωής! -(^.^)-

2 thoughts on “Το μήνυμα (Ο λόγος που μου αρέσει να γράφω 2)

 1. Ααα πολύ ωραία τα μηνύματα – γνήσιο στυλ …online 🙂 if you know what I mean!
  Τώρα που τα διαβάζω αρχίζω και τα διακρίνω μέσα από την ιστορία του Γιοσίκη.
  Μέσα από τις ιστορίες περνάνε πάντα καλύτερα τα μηνύματα και αυτό που θέλεις να πεις -> https://www.ted.com/topics/storytelling
  Όσον αφορά το 1ο και το 6ο, το don’t judge a book by its cover όπως λέγεται μεταφορικά στα αγγλικά, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και είναι αλήθεια ότι πολλές φορές οι άνθρωποι δεν δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο για να ταιριάξουμε όλα τα κομμάτια της εικόνας, της προσωπικότητας του άλλου και βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα.

 2. Oι σκληροί συνήθως μέσα τους νιώθουν αδύναμοι.
  Για να καταλάβεις έναν άνθρωπο πρέπει συνεχώς να σκέφτεσαι γιατί αντιδρά όπως αντιδρά. Μόνο τότε καταλαβαίνεις τι κρύβει μέσα του. Πολλές φορές ούτε ο ίδιος δεν έχει καταλάβει ότι αυτό που κρύβει μέσα του είναι διαφορετικό από αυτό που αφήνει να φανεί έξω.
  Εντυπωσιακές οι σκέψεις σου για ακόμη μια φορά. Σου είχα πει ότι δεν μπορούσα να βρω τα νοήματα, γιατί ήμουν σίγουρη πως ήταν βαθύτερα από αυτά στα οποία πήγαινε το μυαλό μας πρώτα. Χαίρομαι που το έγραψες, γιατί είχε φτάσει η ανυπομονησία μου στα ύψη 🙂 Eπίτηδες το έκανες για να καταλάβω καλύτερα το τελευταίο νόημα για την υπομονή; :-))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *